Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Projecten
MAD Festival Een Antwerps platform voor circus.

MAD Festival

MAD Festival geeft niet alleen een podium aan een opkomende generatie artiesten, maar ondersteunt ze ook dankzij residentie- en creatietrajecten. Jong geweld en gevestigde waarden worden samengebracht en aangemoedigd van elkaar te leren. Tijdens het festival wordt het publiek uitgedaagd om zowel de techniciteit als het vernieuwende karakter van hedendaags circus te ontdekken. Zowel lokaal als internationaal. Vanuit het hart van Antwerpen. De eerste editie van MAD Festival zal plaatsvinden van 6 tem 9 januari 2022.

MAD Festival zal het nieuwste en het spannendste circus van Antwerpen, Vlaanderen en het buitenland brengen. MAD zoekt voorstellingen die een breed publiek kunnen raken, maar ook innoverend en eigenzinnig zijn. Voorstellingen waar een scherp randje aan mag zitten.

MAD Festival wil een internationale circusconventie met introductielessen, specialisatieworkshops, technische trainingen en gastlessen aanbieden. Jonge acrobaten, jeugdcircussen, semiprofessionele en professionele acrobaten kunnen zich elk op hun eigen niveau bekwamen. Acrobaten vanuit

Europa mengen zich op het festival met jongeren uit verschillende Vlaamse circusateliers. Docenten van circusateliers en hogescholen, zullen kennis uitwisselen en contacten leggen voor toekomstige uitwisselingen met jongeren.

MAD Festival zet ook in op een professionals programma voor ontmoeting, verdieping en artist talks. Het Antwerps en Vlaams circusnetwerk wordt getoond aan binnen- en buitenlandse professionals en pers.

MAD Festival creëert een plek waar circusartiesten die afstuderen aan hogescholen uit binnen- en buitenland, elkaar kunnen ontmoeten en samen kunnen trainen en optreden. Dankzij samenwerking met die opleidingen zal elke editie een hele generatie circusartiesten op het festival samenkomen alvorens de internationale podia te bestormen.

MAD Festival wil de unieke sfeer achter de circusscène zichtbaar maken. Het festival wordt een plek voor ontmoeting tussen circusartiesten en publiek, en toont circus voor en achter de schermen. De bezoeker wordt reisgenoot, gaat op ontdekking en beleeft de circuswereld van binnenuit.

 

Alle evenementen