Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Projecten
Heilige Plaatsen, Heilige Boeken (2014)

Heilige Plaatsen, Heilige Boeken

Heilige Plaatsen, Heilige Boeken bracht Rome, Mekka en Jeruzalem naar Antwerpen. Je kon er de verschillen en gelijkenissen tussen het jodendom, het christendom en de islam ontdekken aan de hand van meer dan 200 kunsthistorische en religieuze topstukken.

Heilige Boeken, Heilige Plaatsen kende een groot succes: 86.000 mensen participeerden aan één van de programmaonderdelen.

Het MAS | Museum aan de Stroom belichtte de pelgrimstocht naar heilige plaatsen. Bezoekers konden in de voetsporen treden van de pelgrims en de heiligdommen leren kennen die sinds eeuwen een aantrekkingskracht op hen uitoefenen. Deze belevenissen konden op zeldzame documenten en waardevolle kunstwerken uit de hele wereld worden bewonderd.

In de Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience kreeg het publiek een unieke kijk op de vorm, de inhoud, het gebruik en de studie van de Tenach, Bijbel en Koran.

Naast de twee hoofdtentoonstellingen vond in de stad een cultureel programma plaats. Een concert van Graindelavoix in een lege OLV Kathedraal, de voorstelling Jeruzalem #1.2 van theatergezelschap Berlin, een wandeling langs verschillende gebedsplaatsen of een interreligieuze ontmoeting in Antwerpens’ mooiste kerken, synagogen en moskeeën, verzorgd door Kunstenlab.

Alle evenementen