Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Projecten
Born In Antwerp (2016)

Born In Antwerp

Vanuit het inzicht dat er in Antwerpen een veelheid aan creatief potentieel aanwezig is én de overtuiging dat deze stad actief kan bijdragen aan het creëren van unieke contactkansen om creatief ondernemerschap in de stad te stimuleren, is het stadsproject Born in Antwerp ontstaan.

Een vervallen loods op het Eilandje werd omgebouwd tot een broedplaats en ontmoetingsplek waar van april tot oktober 2016 designers, mode-ontwerpers, beeldende kunstenaars, muzikanten, theatermakers en ander creatief talent samen kwamen om hun passies en ideeën te delen met elkaar en het grote publiek.

Vijf sleutelfiguren uit de creatieve sector namen de rol van curator op zich en verrijkten vanuit hun expertise het programma: Mode-ontwerper Bruno Pieters met zijn tentoonstelling (Behind) The Clothes, beeldend kunstenaar Lieven Segers met 11 Kunstenaars Tegen De Muur, industrieel ontwerper Axel Enthoven met zijn uitdagingen voor de stad, grafisch ontwerper Rizon Parein haalde het gerenommeerde design festival OFFF naar Antwerpen en reclamemaker Isabel Van den Broeck deed hetzelfde voor Eurobest.

Zo goed als dagelijks werden er activiteiten georganiseerd, gaande van workshops, expo’s, filmvoorstellingen, theater tot live muziek en netwerkmomenten. Samen goed voor 150 evenementen met in totaal een opkomst van 100.000 bezoekers.

Nalatenschap van Born in Antwerp:

  • Capital-M, de masters tentoonstelling van Sint Lucas Antwerpen en de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, wordt hernomen
  • OFFF by night, het internationaal gerenommeerde designfestival komt terug als Us by Night
  • Het eindejaarsdefilé van de modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten wordt als vaste waarde verder gezet

Alle evenementen