Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Nieuws

Kunstenlab lanceert MAD Festival

Kunstenlab en Ell Circo d'Ell Fuego presenteren MAD Festival - A Circus State of Mind. Met MAD creëren we een Antwerps circusplatform dat ontluikend talent ondersteunt, circus in Vlaanderen en de wereld helpt vernieuwen en waar ontmoeting centraal staat. Het hele jaar rond werken we met de strafste hedendaagse circusartiesten, met als sluitstuk een vierdaags festival.

A Circus State of Mind

Met als motto A Circus State of Mind Circus geeft MAD Festival niet alleen een podium aan een opkomende generatie artiesten, maar ondersteunt ze ook dankzij residentie- en creatietrajecten. Jong geweld en gevestigde waarden worden samengebracht en aangemoedigd van elkaar te leren. Tijdens het festival wordt het publiek uitgedaagd om zowel de techniciteit als het vernieuwende karakter van hedendaags circus te ontdekken. Zowel lokaal als internationaal. Vanuit het hart van Antwerpen.

"In Antwerpen wordt geïnnoveerd en geëxperimenteerd, ook op cultureel gebied," zegt schepen voor Cultuur Nabilla Ait Daoud. "Naast vernieuwende en eigenzinnige voorstellingen, zal MAD Festival ook een plek zijn waar geleerd wordt en de nieuwe internationale generatie circustalent kan groeien".

Aftellen naar 2022

Van dag op dag binnen een jaar, van 6 tot en met 9 januari 2022 zal de eerste editie van het MAD Festival plaatsvinden in het Antwerpse Noord.

MAD Festival toont het circus van vandaag: de kracht en de focus van de acrobaat, de creativiteit en de eigenzinnigheid van de maker, de durf en de kwetsbaarheid van de artiest.  Ontdek het spannendste circus van vandaag en ontmoet de nieuwe generatie circusartiesten van morgen.  Maak het festival mee zowel voor als achter de schermen.  Een conventie biedt zowel introductielessen aan als technische trainingen en gastlessen van professionals voor jonge of groeiende artiesten. Zo laten we het brede publiek kennis maken met wat voorafgaat aan een voorstelling.

Vanaf april 2021 zal MAD Festival een residentie aanbieden aan minstens 1 Vlaamse en 1 buitenlandse maker en hen ondersteunen bij onderzoek en ontwikkeling van een eigen project.

www.madfestival.be